Voor scholen en particulieren
Wij staan voor iedereen klaar
Levertijd
Onze levertijd is 1 tot 2 dagen

Bestellingen worden op alle werkdagen verzonden. Onze winkel is te bezoeken op afspraak. Tel: 026-7370278.

Zoeken

Naut (2008)

Naut (2008)

Methode natuur en techniek voor groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs. De methode is qua opbouw, structuur en didactiek vergelijkbaar met Meander voor het vak aardrijkskunde en Brandaan voor het vak geschiedenis. Voor de groepen 3 en 4 zijn de drie afzonderlijke methodes gecombineerd tot één onder de titel 'Naut, Meander en Brandaan'. De onderwerpen sluiten aan bij de thema's in de hogere groepen.
'Naut' is thematisch-concentrisch opgebouwd. Per jaar komen vijf thema's aan de orde. De thema's in groep 5 worden herhaald en verdiept in groep 7, die van groep 6 in groep 8. De thema's in de groepen 5 en 7 zijn: de wereld om ons heen; planten en dieren; voeding en je lichaam; techniek om je heen; weer en klimaat. In de groepen 6 en 8 worden behandeld: natuurlijke verschijnselen; materiaal uit de natuur; techniek om ons heen; voortplanting; aarde in het heelal.
Ieder thema bestaat uit vijf lessen met eenzelfde structuur: in de lessen 1, 2 en 3 wordt de kennis stapsgewijs opgebouwd; les 4 wordt gebruikt voor herhaling en verdieping; in les 5 vindt toetsing plaats en komen themaverhalen aan de orde. De themaverhalen zijn levensechte en spannende verhalen rondom de hoofdpersoon Naut. Ze zijn bedoeld om leerlingen de lesstof beter te laten verwerken en onthouden. Elke les is zo opgebouwd dat deze deels of geheel zelfstandig kan worden uitgevoerd. De handleiding bevat aanwijzingen hiervoor.
 

Verfijnd zoeken